Korisni saveti


Olive-Oil-HD

LEKOVITA MOĆ MASLINOVOG ULJA

Maslinovo ulje je poznato kao jedno od najdelotvornijih ulja.Dobija se od biljke masline koja se gaji na Mediteranu.Najbolje je koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje koje nastaje ceđenjem plodova masline.Bogato je polifenolima,vitaminima A,D,E i K,sadrži mononezasićene masne kiseline,lecitin,hlorofil.Najbolje je koristiti sirovo jer se ostvaruje pun efekat a pri prženju gubi svoju lekovitost.Maslinovo ulje u kombinaciji sa limunom pomaže kao lek za jetru,bubrege,kamen u žuči,detoksikaciju organizma i jačanje imuniteta.Čisto maslinovo ulje umanjuje rizik od raka,pomaže kod digestivnog trakta,dijabetesa,probavnih tegoba,gastritisa,čireva,kolitisa,štiti mozak i srce.Čak su neke studije pokazale da sadrži iste supstance kao ibuprofen.
U kozmetičkoj industriji nalazi primenu u skoro svim sredstvima za negu lica,tela i kose.Može se koristiti čak i za skidanje šminke.Odlično je za hidriranje kože,pogotovo za ekstremno suve delove kože.Ima regenerativno dejstvo.

U svim našim melemima se koristi hladno ceđeno MASLINOVO ULJE  izuzetne čistoće i kvaliteta.


 

BRDJANSKI MELEM PROTIV VIRUSNIH BRADAVICA I GLJIVICA
U letnjim danima se povecava broj gljivicnih infekcija.Sa ovim problemom se u zivotu susretne 70% populacije. Atletsko stopalo je verovatno najcesce gljivicno oboljenje ljudi.Cesto se siri preko bazena i javnih tuseva.Ova mesta su vlazna i topla sto pogoduje sirenju gljivica.Javljaju se na tabanima,stopalima i kozi izmedju prstiju.Obicno je to perutanje,crvenilo,svrab,mali plikovi a nekad dolazi i do krvarenja.U vecini slucajeva gljivicne infekcije prelaze i na nokte,sire se i inficiraju kozu. Brdjanski melem protiv virusnih bradavica i gljivica ima izrazeno antivirusno,antibakterijsko,antisepticko i antikeratolicko dejstvo.Trajno uklanja virusne bradavice,kondilome,gljivice,saboreju,keratoze,seboreicne keratoze,seboreicni i atopijski dermatitis. Svi naši proizvodi su 100% prirodni i prodaju se isključivo pod jednim imenom “BRĐANSKI MELEM” I NE POSTOJI ZAMENA!!!


BRDJANSKI MELEM ZA OSTECENU KOZU

DEKUBITUS-nastaje kao posledica predugog polozaja tela kod osoba koje su dugo u lezecem polozaju i zbog ogranicene pokretljivosti nisu u stanju da menjaju polozaj.Pritisak tela,oslanjanjem na podlogu na kojoj bolesnik lezi ili sedi izaziva kompresiju tkiva i distorziju najmanjih krvnih sudova.Pritisak dovodi do smanjenja prokrvljenosti koze i smanjenog snabdevanja kiseonikom,sto postepeno dovodi do odumiranja celija koze i stvaranja rane.Kod dekubitusa vazno je osloboditi telo pritiska i koliko je moguce sto cesce menjati polozaj bolesnika.Lecenje dekubitusa  je dugotrajno,iziskuje upornost u zavisnosti od stadijuma bolesti.

Brdjanski melem za ostecenu kozu je zasnovan na aktivnim biljnim supstancama koje imaju imaju prirodno antisepticko i antibakterijsko dejstvo .Zbog svog 100% prirodnog sastava nanosi se i na otvorene rane (kao sto je dekubitus) jer stimulise zarastanje rane.